lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pizzerrinki na wodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pizzer-inki wyszły bardzo smaczne .

Pizzerrinki na wodzie

Składniki:

Pizzerrinki na wodzie

 

  • Ciasto na pizze:

 

 

  • szklanka -dwie wody ciepłej ( zależy od tego jak ciasto nam się zagniata )

 

 

  • cukier 1 łyżka

 

 

  • olej 1 łyżka
  • Farsz do pizzy :

 

  • keczup

 

 

  • oregano Kamis

 

 

 

  • ser mozzarella

 

 

  • keczup

Sposób przygotowania:

Pizzerrinki na wodzie
1 . Do miski wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie. 2. Do szklanki wlałam 100 gram cieplej wody ,dodałam drożdże i cukier. 3. Rozrobiłam drożdże w szklance z cukrem i dodałam 2 łyżki mąki zamieszałam i zostawiłam do wyrośnięcia drożdże . 4. Drożdż pracują podrosły do końca szklanki, przekradam do zagłębienia w mace i dodaje resztę letniej wody i łyżkę oleju. 5.Wyrabiam ciasto i zostawiam pod ściereczką na 30 minut. 6.Po 30 minutach wyrabiam ciasto i dziele na 10 części . 7. Każdą część wałkuje na takie kółeczko . 8. Na każdy placuszek daje łyżeczkę keczupu , posypuje ziołami ,bazylia,oregano i zioła prowansalskie. 9. Pieczarki kroje w plasterki szynkę w kostkę i posypuje na pizzer inki. Na końcu dodaje marynowana paprykę pokrojona drobno . Wkładam do pieca na 15 minut potem wyjmuje i kładę ser trzymam do rozpuszczenia . Podaje po upieczeniu