Sposób przygotowania:
Pizzerrinki na wodzie
1 . Do miski wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie. 2. Do szklanki wlałam 100 gram cieplej wody ,dodałam drożdże i cukier. 3. Rozrobiłam drożdże w szklance z cukrem i dodałam 2 łyżki mąki zamieszałam i zostawiłam do wyrośnięcia drożdże . 4. Drożdż pracują podrosły do końca szklanki, przekradam do zagłębienia w mace i dodaje resztę letniej wody i łyżkę oleju. 5.Wyrabiam ciasto i zostawiam pod ściereczką na 30 minut. 6.Po 30 minutach wyrabiam ciasto i dziele na 10 części . 7. Każdą część wałkuje na takie kółeczko . 8. Na każdy placuszek daje łyżeczkę keczupu , posypuje ziołami ,bazylia,oregano i zioła prowansalskie. 9. Pieczarki kroje w plasterki szynkę w kostkę i posypuje na pizzer inki. Na końcu dodaje marynowana paprykę pokrojona drobno . Wkładam do pieca na 15 minut potem wyjmuje i kładę ser trzymam do rozpuszczenia . Podaje po upieczeniu