szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Babeczki pizzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne, wytrawne babeczki w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi. Można je podawać zarówno na zimno i na gorąco.

Babeczki pizzowe

Składniki:

Babeczki pizzowe

 

  • 20 dag. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • ½ łyżeczki przyprawy do pizzy
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ szkl. mleka
  • ½ szkl. oleju
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 15 dag. salami
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Kilka pomidorków koktajlowych

 

Sposób przygotowania:

Babeczki pizzowe
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawami i solą. W oddzielnym naczyniu połączyć jajka, olej i mleko. Dokładnie wymieszać. Płynną masę dodać do mąki z przyprawami. Ser mozzarella zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić w kostkę a salami w paseczki. 2/3 mozzarelli, pokrojoną paprykę i salami dodać do masy. Ciasto wyłożyć do foremek na muffinki. Każdą babeczkę posypać pozostałą mozzarellą, wyłożyć nas nie plasterki pomidorów i posypać bazylią. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25 minut.