Sposób przygotowania:
Pizzowe babeczki
Ciasto: drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Roztwór odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mąkę ze szczyptą soli, dodać roztwór drożdży oraz olej i wyrobić ciasto na jednolitą masę. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 40 minut. Farsz: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i smażyć na oleju, kiedy kurczak się zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Następnie zdjąć z ognia i przestudzić po czym dodać część startego sera żółtego i wymieszać. Ciasto po wyrośnięciu ponownie krótko wyrobić, rozwałkować i szklanką powycinać kółka. Tak przygotowanymi porcjami wyłożyć blachę do muffinek. Spód ciasta polać ketchupem, następnie wyłożyć farsz,a z wierzchu posypać pozostałym żółtym serem. Piecw piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. C przez około 20 minut. Smacznego!
![Pizzowe babeczki Pizzowe babeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizzowe-babeczki-309681.jpg)
![Pizzowe babeczki Pizzowe babeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizzowe-babeczki-309682.jpg)
![Pizzowe babeczki Pizzowe babeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizzowe-babeczki-309683.jpg)
![Pizzowe babeczki Pizzowe babeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pizzowe-babeczki-309684.jpg)