Sposób przygotowania:
Placek cytrynowy
Ciasto wykonanie: Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać skórkę z obtartych cytryn (sparzonych!), sok z 1 cytryny o wodę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu delikatnie dodać białka ubite z resztą cukru. Drugą cytrynę zostawić do nakropienia. Upiec na złoty kolor. Krem: Tłuszcz utrzeć, dodać ubite na sztywno jajka z cukrem, następnie dodać gęstniejącą galaretkę. Wszystko połączyć Ciasto przekroić (jak się uda można 2x) i obficie nakropić wodą z cytryną. Przełożyć kremem. Na wierzchu polukrować. Lukier: cukier puder zalać małą ilością gorącego mleka. Rozprowadzać zanim całkiem przestygnie.
Agusia74
www.chochla.com
Funia
No bo jest smaczne,polecam!
Beatka983
Persik
Persik
Funia
jessica
kika171
kurkaw1997