Sposób przygotowania:
Placek jogurtowo- śmietanowy
Białka ubić na sztywno , wsypać szklankę cukru i cukier waniliowy ubijać , wlać 6 łyżek wody , dodać żółtka jeszcze chwile ubijać, zmieszać obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia , wsypać porcjami do ubitych jaj Biszkopt piec około 25 minut w temp. 165 * WYKONANIE MASY: Galaretki rozpuścić według przepisu (ja zmniejszam trochę ilość wody) każdą osobno , gdy stężeją pokroić w kostkę. Cukier kryształ i waniliowy rozpuścić w mleku i lekko podgrzewać aż do rozpuszczenia się cukru . Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody i połączyć z mlekiem i cukrem. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , dodać jogurty, wlewać letnie mleko z żelatyną i szybko miksować , masę odstawić do lodówki gdy zacznie tężeć dodać pokrojone galaretki , można dodać różne owoce . Biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą