Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe na jogurcie
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Do drugiej miski przelewamy mokre składniki: jogurt, jajka, olej i aromat - mieszamy.
Do suchych składników przelewamy mokre i energicznie mieszamy do połączenia się składników.
Mała blaszkę wykładamy papierem, wylewamy ciasto. Układamy polówki truskawek.
Przygotowujemy kruszonkę: do miseczki przekładam masło, cukier puder i mąkę - rozcieram w placach do uzyskania kruszonki.
Ciasto z truskawkami posypuję kruszonką.
Wkładamy ciasto do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut.
Do suchych składników przelewamy mokre i energicznie mieszamy do połączenia się składników.
Mała blaszkę wykładamy papierem, wylewamy ciasto. Układamy polówki truskawek.
Przygotowujemy kruszonkę: do miseczki przekładam masło, cukier puder i mąkę - rozcieram w placach do uzyskania kruszonki.
Ciasto z truskawkami posypuję kruszonką.
Wkładamy ciasto do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut.