Sposób przygotowania:
Placek kruchy z owocami smakosza
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " placek kruchy z marmoladą". Owoce opłukać i dokładnie osączyć.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i przenieść na blachę.Na cieście ułożyć warstwę owoców i piec w temp.200-220s.c około 40 minut.Upieczony placek pokrajać ostrym nożem na kwadraty,a gdy ostygnie-posypać cukrem pudrem.
Przygotować ciasto wg przepisu " placek kruchy z marmoladą". Owoce opłukać i dokładnie osączyć.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i przenieść na blachę.Na cieście ułożyć warstwę owoców i piec w temp.200-220s.c około 40 minut.Upieczony placek pokrajać ostrym nożem na kwadraty,a gdy ostygnie-posypać cukrem pudrem.