Placek kruszonkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowity lekki aromatyczny placek

Placek kruszonkowy

Składniki:

Placek kruszonkowy

 

  • 1/2 kg mąki
  • 25 dkg cukru
  • 20 dag margaryny
  • 2 jaja
  • 1 paczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki marmolady

Sposób przygotowania:

Placek kruszonkowy
Do miski wrzuciłam margarynę,dodałam cukier ,jaja, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Zagniotłam.Ciasto wyrabiałam tak długo,aż przekrojone na połowę miało małe dziurki.Podzieliłam je na dwie równe części.Jedną część rozwałkowałam,włożyłam do formy wysmarowanej tłuszczem i posmarowałam marmoladą.Drugą część ciasta drobno posiekałam i posypałam nim ciasto ułożone w formie.Następnie wstawiłam do nagrzanego w 180s.c piekarnika i piekłam ok 45 minut do zrumienienia.