anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Placek na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto.......znika w mig z talerza..

Placek na krakersach

Składniki:

Placek na krakersach

 

  • 3 szklanki mleka,
  • 1 kostka masła ( Kasia)
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3 łyżki + 1 szklanka mąki,
  • 3 żółtka,
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Placek na krakersach
2 szklanki mleka i masło zagotować. Szklanka mleka, szklanka cukru, 3 łyżki + szklanka mąki, 3 żółtka i cukier waniliowy zmiksować i wlać do gotującego mleka. Zagotować - powstanie budyń. 3 paczki dużych krakersów (lajkonik) układać warstwami z gorącym budyniem. Krakersy 1/2 budyniu Krakersy 1/2 budyniu Polać polewą czekoladową i posypac wiórkami kokosowymi.

Tagi:

placek