Sposób przygotowania:
placek na oleju z krówką
jaj z cukrem ubic dodac mąkę, proszek do pieczenia, cukier, olej.
wszystko wymieszc i wstawic do piekarnika na 220 stopni aż się zarumieni.
po upieczeniu ciasta przekroic go na pół tak aby powstały dwa podkłady
ugotowac masę:
mleko razem z cukrem gotowac aż do zbrązowienia i zgęstnienia na koniec włożyc masło i wymięszc.
gotową polewą przełożyc ciasto i posmarowac wierzch.
gęstośc polewy juest uzależniona od czasu jej gotowania im dłużej tym gęścięjsz ilośc polewa jest w proporcjach 1:1
jeśli dwie szklanki mleka to 2 szkl cukru ale jest wtedy za słodkie więc da1/2 szkl.
wszystko wymieszc i wstawic do piekarnika na 220 stopni aż się zarumieni.
po upieczeniu ciasta przekroic go na pół tak aby powstały dwa podkłady
ugotowac masę:
mleko razem z cukrem gotowac aż do zbrązowienia i zgęstnienia na koniec włożyc masło i wymięszc.
gotową polewą przełożyc ciasto i posmarowac wierzch.
gęstośc polewy juest uzależniona od czasu jej gotowania im dłużej tym gęścięjsz ilośc polewa jest w proporcjach 1:1
jeśli dwie szklanki mleka to 2 szkl cukru ale jest wtedy za słodkie więc da1/2 szkl.