Sposób przygotowania:
Placek Raffaelo
0,5 l kremówki, 2 śmietany fix oraz łyżkę cukru pudru zmiksować.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać 1/2 szkl mleka i 4 łyżki mąki (ziemniaczanej i wrocławskiej). W garnku zagotować 1 szkl mleka z 1/2 szkl cukru, a do gotującego mleka wlać masę jajeczną (przez sito) i zrobi się budyń. Jak ostygnie zmieszać z 1 kostką Kasi oraz 1,5 paczki wiórków kokosowych.
Przekładać: krakersy - krem - krakersy - krem - krakersy - kremówka - 0,5 paczki wiórków kokosowych.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać 1/2 szkl mleka i 4 łyżki mąki (ziemniaczanej i wrocławskiej). W garnku zagotować 1 szkl mleka z 1/2 szkl cukru, a do gotującego mleka wlać masę jajeczną (przez sito) i zrobi się budyń. Jak ostygnie zmieszać z 1 kostką Kasi oraz 1,5 paczki wiórków kokosowych.
Przekładać: krakersy - krem - krakersy - krem - krakersy - kremówka - 0,5 paczki wiórków kokosowych.