Sposób przygotowania:
Placek teściowej
Jest to przepis na mała lub duża blaszke. Robiac to w malej wyjdzie wysokie ciasto jak sernik( wymaga dluzszego pieczenia) a w duzej bedzie to niski placek rownie smaczny ( ja osobiscie wole pierwsza wersje piecze sie znacznie dluzej bo okolo 1,5 h poniezaz srodek ciasta musi sie dopiec, ale jest pyszna ) Wiec skladniki na ciasto wszystkie razem wygniesc mozemy zrobic je na 2 sposoby a mianowicie jesli margaryne twarda posiekamy bedzie ciasto jak kruszonka i sypiemy to na spod i na wierzch ciasta a jesli zrobimy to z rozpuszczonej margayny to wykladamy ciastem tylko blaszke na spodzie bo wyjdzie jednolita masa ciasta . Jak wybierzemy juz jeden ze sposobow to zabieramy sie za mase :) 4 bialka ubiajmy dodajac 1 szkl cukru do tej gestej masy dodajemy 2 smietany caly czas mieszajac i 2 budynie. Gladka mase wlewamy do blaszki i jesli wybralismy pierwsza wersje na ciasto to sypiemy pozostala kruszone na mase i do piekarnika a jesli druga to poprostu wylewamy mase na ciasto wylozone w blasze i odrazu wstawiamy do pieczenia na 180 stopni niski placek pieczemy 40 min. a wersja malej blaszki jak juz wspomnialam okolo 1,5h a najlepeij po uplywie 1 h pieczenia plasek kontrolowac w srodkowej czesci wykalaczka. Jest to placek bardzo prosty i bardzo elastyczny w jego wyrobie wiec nie zdziwie jak sami w jakis sposob go zmodyfikujecie ;) Polecam i smacznego
dynia33c