blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Placek wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Placek wieloowocowy

Składniki:

Placek wieloowocowy

 

Sposób przygotowania:

Placek wieloowocowy
Brzoskwinie i morele umyć, przekroić na pól, usunąć pestki i pokroić w paski. Wydrążyć miąższ z laski wanilii i zagotować z mlekiem. Pozostawić na 10 minut do naciągnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę i powoli wlać mleko. Podgrzać, mieszając, aż gęstniejący krem się zagotuje. Garnek od razu wstawić do zimnej wody i od czasu do czasu mieszać krem ubijaczką do piany. Na gotowy spód tortowy nałożyć krem waniliowy, wygładzić powierzchnię. Udekorować morelami, brzoskwiniami oraz umytymi, osuszonymi jagodami i malinami.

Tagi:

tort placek