Sposób przygotowania:
Placek z mleczną pianką
Ciasto: Białka udzielić od żółtek. Ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Stopniowo dodawać żółtka, ubijać dalej. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać olej. dokładnie wymieszać. Blachę (24/32 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec w temperaturze 160- 180 stopni przez 25 minut. Po upieczeniu przekroić na pół. Masa ze śnieżki: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody. śnieżkę ubić z 1/2 l. zimnej śmietany 30%. Do ubitej masy dodać tężejącą galaretkę, ubijać dalej. Gdy zgęstnieje wyłożyć na placek. Przełożenie: biszkopt- marmolada- mleczna pianka- masa ze śnieżki- biszkopt- polewa
zewa
mika3008
to są ciasta z brulionu mojej mamy sprzed 20 paru lat. większosc mi sie spodobała i pewnie bede je piekła i wtedy będę dodawać fotki