Sposób przygotowania:
Placki borówkowo jabłkowe
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Drożdże rozmieszać z cukrem i cukrem waniliowym na płynną masę.
Do drożdży wbić jajka, wlać mleko i wymieszać.
Następnie wrzucić owoce, wsypać mąkę i wymieszać ciasto.
Przykryć ściereczka i odstawić na 5-10 minut w ciepłe miejsce aby ciasto tylko lekko ruszyło.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Nakładać małe porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu układać placuszki na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Na koniec placki przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.
Ilość cukru pudru zależy od naszych upodobań.
Drożdże rozmieszać z cukrem i cukrem waniliowym na płynną masę.
Do drożdży wbić jajka, wlać mleko i wymieszać.
Następnie wrzucić owoce, wsypać mąkę i wymieszać ciasto.
Przykryć ściereczka i odstawić na 5-10 minut w ciepłe miejsce aby ciasto tylko lekko ruszyło.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Nakładać małe porcje ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu układać placuszki na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Na koniec placki przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.
Ilość cukru pudru zależy od naszych upodobań.