Sposób przygotowania:
Placki drobiowe z boczkiemETAP 1:
Boczek kroimy w kostkę, a następnie lekko go przesmażamy na suchej patelni.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i również kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku, lekko solimy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie odparowujemy wodę i studzimy.
ETAP 3:
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do niego boczek z cebulą i pieczarkami.
ETAP 4:
Na koniec dodajemy jajko, musztardę, bazylię, czosnek i mąkę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i garam masala. Mieszamy dokładnie łyżką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (na patelnię nakładamy łyżką, lekko spłaszczając masę).
Marika-
Magdalena88