ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Placki kukurydziane 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwe,smaczne i szybkie.Doskonałe na szybką przekąskę lub kolację.

Placki kukurydziane 2

Składniki:

Placki kukurydziane 2

 

Sposób przygotowania:

Placki kukurydziane 2
Żółty ser pokroić na cienkie i małe kwadraty lub prostokąty albo zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Kaszę kukurydzianą wypłukać kilka razy i ugotować w osolonej wodzie,aby woda całkiem wyparowała. Odstawić do ostygnięcia.Do ostudzonej kaszy dodać jajka,obie mąki,startą cebulę i czosnek.Ciasto ma być takiej gęstości jak na placki ziemniaczane lub naleśniki.Na rozgrzany olej kłaść porcje ciasta, smażyć na średnim ogniu,przekładając placki kilka razy,aż do uzyskania złotawobrązowego koloru.Jeszcze na patelni na dobrze usmażony placek kładziemy plasterek żółtego sera lub troszeczkę startego,żeby lekko się stopił.Podajemy zaraz po usmażeniu.Placki można jeść z keczupem,ostrymi sosami i surówką.