Sposób przygotowania:
Placki kukurydziane z kabanosami
Do miski wrzucić jajka i rozbełtać je. Połączyć z mlekiem i mąką na gładką masę bez grudek.
Ser żółty pokroić na mniejsze kawałki, kabanosy w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
Składniki wrzucić do miski z przygotowaną wcześniej masą. Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na końcu wrzucić płatki kukurydziane. Wymieszać i odstawić na 15-20 min. w celu napęcznienia płatków.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ketchupem.
Ser żółty pokroić na mniejsze kawałki, kabanosy w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
Składniki wrzucić do miski z przygotowaną wcześniej masą. Przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na końcu wrzucić płatki kukurydziane. Wymieszać i odstawić na 15-20 min. w celu napęcznienia płatków.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ketchupem.