Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1643]

Waniliowe ciasteczka z budyniem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Są to lekko sypkie ciasteczka za sprawą budyniu w proszku. Pysznie smakują i pachną. Idealne gdy tak na szybko mamy ochotę na coś słodkiego.

Waniliowe ciasteczka z budyniem

Składniki:

Waniliowe ciasteczka z budyniem

Ciasto:

  • 20 dag masła lub margaryny
  • półtorej szklanki mąki tortowej
  • 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
  • pół szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 cukier waniliowy

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Waniliowe ciasteczka z budyniem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie na posypanej mąką toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego.

2. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Następnie pieczemy je w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia.

4. Gotowe ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego.

Rady: Z przepisu wyszło mi 2 blaszki ciasteczka. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.