Sposób przygotowania:
Placki łososiowe-marchewkowe
Łososia pozbawiamy ości, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Rybę owijamy folią i pieczemy w 200 st. C przez 15 minut. Następnie łososia pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę.
Obrane, umyte marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy.
Łososia, marchewki i koperek przekładamy do miseczki. Dodajemy jajko, słodką i ostrą paprykę mieloną, po szczypcie soli i pieprzu, drobno posiekany czosnek, mąkę. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta, formując placki. Smażymy je z obu stron.
Obrane, umyte marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy.
Łososia, marchewki i koperek przekładamy do miseczki. Dodajemy jajko, słodką i ostrą paprykę mieloną, po szczypcie soli i pieprzu, drobno posiekany czosnek, mąkę. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta, formując placki. Smażymy je z obu stron.