Sposób przygotowania:
Duszony schab Eli ze śliwką i moreląprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i drobno posiekać.
przygotowanie składników cd
Przygotować śliwki wędzone i suszone morele.
przygotowanie schabu
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oczyścić schab z błon i tłuszczu. Przez całą długość schabu naciąć kieszeń.
przygotowanie schabu cd
Przyprawy wymieszać i częścią natrzeć środek schabu. Do kieszeni w schabie nałożyć morele i śliwki z obu stron. Schab obwiązać sznurkiem.
przygotowanie schabu cd
Przygotowany schab natrzeć przyprawami i odłożyć do lodówki na noc.
przygotowanie schabu cd
W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć schab ze wszystkich stron.
przygotowanie schabu cd
Do schabu dodać cebulę, czosnek i pozostałe przyprawy i chwilę smażyć.. Podlać mieso wodą i dusić schab około 70 - 80 minut. Po ostudzeniu zdjąć ze schabu nici i pokroić. Smacznego!