Sposób przygotowania:
Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką
Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy.
Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą.
Dokładnie wszystko mieszamy.
Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą.
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Upieczone wystudzimy.
Smacznego ;)
Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą.
Dokładnie wszystko mieszamy.
Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą.
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Upieczone wystudzimy.
Smacznego ;)
mocsłodkości
robaczek
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2