Sposób przygotowania:
Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Ziemniaki, cebulę i marchewkę obieramy i trzemy na tarce - marchewkę na grubych oczkach, a ziemniaki i cebulę na małych. Dodajemy jajko oraz mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy z obu stron. Przed podaniem nadmiar tłuszczu odsączmy kładąc usmażone placki na ręczniku papierowym. Smacznego :)
![Placki marchewkowo-ziemniaczne. Placki marchewkowo-ziemniaczne.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-marchewkowo-ziemniaczne-241671.jpg)
![Placki marchewkowo-ziemniaczne. Placki marchewkowo-ziemniaczne.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-marchewkowo-ziemniaczne-241672.jpg)
![Placki marchewkowo-ziemniaczne. Placki marchewkowo-ziemniaczne.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-marchewkowo-ziemniaczne-241673.jpg)
![Placki marchewkowo-ziemniaczne. Placki marchewkowo-ziemniaczne.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-marchewkowo-ziemniaczne-241674.jpg)
MagdaMM