monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Placki marchewkowo-ziemniaczne.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Placki marchewkowo-ziemniaczane to szybka i smaczna potrawa.

Placki marchewkowo-ziemniaczne. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki marchewkowo-ziemniaczne.

 

Sposób przygotowania:

Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Ziemniaki, cebulę i marchewkę obieramy i trzemy na tarce - marchewkę na grubych oczkach, a ziemniaki i cebulę na małych. Dodajemy jajko oraz mąkę pszenną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy z obu stron. Przed podaniem nadmiar tłuszczu odsączmy kładąc usmażone placki na ręczniku papierowym. Smacznego :)
Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Marchewkę, ziemniaki oraz cebulę trzemy na tarce.
Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Do startych warzyw dodajemy jajko i mieszamy.
Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Następnie dodajemy łyżkę mąki oraz sól i pieprz.
Placki marchewkowo-ziemniaczne.
Placuszki smażymy i obu stron na złoty kolor.