Sposób przygotowania:
Placki pietruszkowo-selerowe
Obrany seler i pietruszkę, kroimy w plasterki, następnie gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę i czosnek obieramy. Ścieramy wszystko na tarce o dużych oczkach.
Następnie dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i nakładamy na gorący tłuszcz masę na placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Cebulę i czosnek obieramy. Ścieramy wszystko na tarce o dużych oczkach.
Następnie dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i nakładamy na gorący tłuszcz masę na placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.