Sposób przygotowania:
Warzywne placki z cukinią
Cukinię umyć, osuszyć zetrzeć na tarce można ze skórką, ja obrałam ze skórki bo była nie zbyt ładna.
Wszystkie warzywa również obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach delikatnie osolić
i odstawić na 15 minut aby puściły sok.
Następnie dobrze odcisnąć z nadmiaru soku.
Do warzyw dodać jajko ,przyprawy, posiekany szczypiorek ,natka,obraną pokrojoną cebulę i mąkę ( mąki tyle aby ciasto miało fajną nie za gęstą konsystencję).
Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać placki i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionym sosem.
Wszystkie warzywa również obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach delikatnie osolić
i odstawić na 15 minut aby puściły sok.
Następnie dobrze odcisnąć z nadmiaru soku.
Do warzyw dodać jajko ,przyprawy, posiekany szczypiorek ,natka,obraną pokrojoną cebulę i mąkę ( mąki tyle aby ciasto miało fajną nie za gęstą konsystencję).
Całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać placki i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionym sosem.
gusia1000