slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Placki pszenno- migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne placuszki. Zrobione z dodatkiem zmielonych migdałów smakują wyśmienicie. Polecam podawać z dżemem lub konfiturą i kubkiem kakao.

Placki pszenno- migdałowe

Składniki:

Placki pszenno- migdałowe

 

  • 2 szkl mleka migdałowego
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl mielonych migdałów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka olejku migdałowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżki ksylitolu (cukru)

Sposób przygotowania:

Placki pszenno- migdałowe
Do miski wlewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajka, mieszamy razem. Następnie wsypujemy mąkę, migdały mielone, proszek do pieczenia i ksylitol (cukier). Miksujemy, aż nie będzie grudek. 
Rozgrzewamy patelnię i smażymy małe placuszki (z 1 łyżki ciasta) na złoty kolor z obu stron. Podajemy jeszcze ciepłe.  

Tagi:

placki