Sposób przygotowania:
Matiasy z jabłkiem, rzodkiewką i cebulką
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Matiasy kroimy na mniejsze kawałeczki.
Do miseczki przekładamy śmietanę, jogurt i dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
W salaterce układamy kolejne warstwy : sos, połowa matiasa, sos, rzodkiewka ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos, cebula, reszta matiasów, sos, jabłko, szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos i dekorujemy.
Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Matiasy kroimy na mniejsze kawałeczki.
Do miseczki przekładamy śmietanę, jogurt i dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
W salaterce układamy kolejne warstwy : sos, połowa matiasa, sos, rzodkiewka ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos, cebula, reszta matiasów, sos, jabłko, szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos i dekorujemy.