Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Placki ryżowe wg Sianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne ciekawy smak, w sam raz dla dzieci. Mój synek je uwielbia!!

Placki ryżowe wg Sianka

Składniki:

Placki ryżowe wg Sianka

 

 

Sposób przygotowania:

Placki ryżowe wg Sianka
Gotowa porcje surowego ryzy w woreczku przysadzamy według przepisu i odstawiamy do przestygnięcia. Do miski wsypać make i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać by proszek się rozprowadził w mace, dodać sol i cynamon wymiesza całość. Do wymieszanych sypkich produktów dodać ryz oraz masło, dobrze wymieszać, do masy dolewać stopniowo mleko i mieszać do połączenia się wszystkich produktów. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Podawać z dżemem, cukrem, nitella, zależny od gustu. Smacznego