dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Placki ryżowo-twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne placki na śniadanie.

Placki ryżowo-twarogowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki ryżowo-twarogowe

 

Sposób przygotowania:

Placki ryżowo-twarogowe
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy sól, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy starty na tarce twaróg, mąkę i mleko. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 30 minut. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką porcje ciasta. Placki smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Placki ryżowo-twarogowe
Jajka dokładnie ucieramy z cukrami i solą.
Placki ryżowo-twarogowe
Dodajemy mąkę, twaróg i mleko i dokładnie mieszamy.
Placki ryżowo-twarogowe
Placki smażymy z obu stron na złoty kolor.