Sposób przygotowania:
Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem
Dynię ścieramy na grubej tarce lub miksujemy (odciskamy z nadmiaru soku). Do startej dyni dodajemy żółtka, mąkę, śmietanę. Farsz doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Całość mieszamy. Masę nakładmay łyżką na głęboki olej, smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło.
![Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-dyni-ze-smietana-i-majerankiem-149657.jpg)
![Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem Placki z dyni ze śmietaną i majerankiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-dyni-ze-smietana-i-majerankiem-149658.jpg)