patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Placki z gotowanych ziemniaków i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne placki z gotowanych ziemniaków z koprem i serem tartym cheddar. Placki smakują rewelacyjnie z dodatkiem śmietany.

Placki  z gotowanych ziemniaków i koperku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki z gotowanych ziemniaków i koperku

 

Sposób przygotowania:

Placki z gotowanych ziemniaków i koperku
Ziemniaki gotuję aż będą miękkie. Studzę, przeciskał przez praskę. 

Dodaję do miski, następnie dodaję drobno posiekany świeży koperek, jajka, mąkę, bułkę,ser oraz śmietanę. 

Dokładnie łączę że sobą składniki. 

Cebulkę obieram i siekamy drobno, podsmazam na oleju. Dodaję do ziemniaków, mieszam, doprawiam do smaku.

Formujemy kotleciki, a następnie obtaczamy w bułce tartej. 

Kotlety smażę na oleju na rumiano z obu stron. Podaję z ulubionym sosem lub śmietaną.
Placki  z gotowanych ziemniaków i koperku
Do ziemniaków dodajemy koper świeży drobno posiekany.
Placki  z gotowanych ziemniaków i koperku
Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą dokładnie.
Placki  z gotowanych ziemniaków i koperku
Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.