Sposób przygotowania:
placki z kiełbasą
Na początek trzeba obrać ziemniaki, następnie zetrzeć je na grubych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę posiekać w kostkę, kiełbasę też; podsmażyć na patelni z odrobina oleju. Tak podsmażone wrzucamy do startych , wcześniej przygotowanych ziemniaków . Wszystko wymieszać , wbić jedno jajko i wsypać trochę soli i pieprzu (wedle uznania) . Znowu wymieszać , na końcu dodać mąkę aż będzie jednolita masa do smażenia .
Na rozgrzaną patelnie z olejem nakładać porcje placków łyżką. Smażyć z jednej i z drugiej strony na złoto . Smacznego
Można sobie dosolić do smaku lub zajadać z ketchupem.
Na rozgrzaną patelnie z olejem nakładać porcje placków łyżką. Smażyć z jednej i z drugiej strony na złoto . Smacznego
Można sobie dosolić do smaku lub zajadać z ketchupem.