Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Placki z rzepy ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzone placki z rzepy, są nie tylko smaczne, ale również szybkie i tanie w przygotowaniu.

Placki z rzepy ze szpinakiem

Składniki:

Placki z rzepy ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Placki z rzepy ze szpinakiem
Rzepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie odciskamy i dodajemy jajka, mąkę, ząbek posiekanego czosnku, sól, pieprz i mieszamy wszystko na jednolitą masę. Szpinak myjemy, kroimy w paski i przesmażamy na maśle. Dodajemy drugi posiekany ząbek czosnku, przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Chwilę gotujemy. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką masę i smażymy placki na złoty kolor. Usmażone placki podajemy przekładając je szpinakiem.