motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Placki z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne placki z dodatkiem wędzonej ryby i śmietany

Placki z wędzoną makrelą

Składniki:

Placki z wędzoną makrelą

 

 

Sposób przygotowania:

Placki z wędzoną makrelą
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.Odlać nadmiar wody z tartych ziemniaków. Dodać jajka, mąkę, pieprz, kucharka i dokładnie wymieszać. Olej mocno rozgrzewamy na patelni i nakładamy łyżką placki. Placki pieczemy na złoty kolor z obu stron. Rybę filetujemy i dzielimy na małe kawałki. Każdy placek polewamy śmietaną i nakładamy kawałki ryby.

Tagi:

dania placki