adzia11

adzia11

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką są idealne na podwieczorek bądź drugie śniadanie. Są szybkie w przygotowaniu i do tego bardzo zdrowe.

Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą i czekamy aż ją wchłoną. Szczypior i rzodkiewkę drobno siekamy. Do płatków dodajemy szczypior, rzodkiewkę, twaróg i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy. Przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy z dwóch stron. Smacznego.
Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Masa przygotowana z płatków owsianych, szczypioru, rzodkiewki, jajka i twarogu
Placki ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Placki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej