anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Placki ziemniaczane na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki ziemniaczane smażone na maśle są delikatne i Włodawie, polecam podawać je na gorąco posypane cukrem

Placki ziemniaczane na maśle Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemniaczane na maśle

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane na maśle
Ziemniaki obrać i umyć . Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodać jaja oraz mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i wegeta. Masło rozgrzać na teflonowej patelni i smażyć kłaść ciasto ziemniaczane. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Trzeba uważać aby nie przywarly do patelni.
Placki ziemniaczane na maśle
wszystkie składniki muszą być dokładnie wymieszane.
Placki ziemniaczane na maśle
placki na maśle będą podobne do tych zblach.