lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Placki ziemniaczane faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placki ziemniaczane faszerowane

Placki ziemniaczane faszerowane

Składniki:

Placki ziemniaczane faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane faszerowane
Ziemniaki obierz zetrzyj na tarce,odciśnij z nich wodę.Dodaj posiekaną cebulę oraz ząbki czosnku.na samym końcu wbij jajka,wsyp mąkę oraz dopraw masę do smaku.Kładź porcję masy ziemniaczanej na rozgrzany olej i smaż placki na złoty kolor.Następnie je ostudź.Pomiędzy dwa placki ziemniaczane kładź plasterek sera i szynki.Ułóż placki w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiecz przez kilka minut w temperaturze 200 st.