sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Placki ziemniaczane z cebulą rumiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można podawać z sosem pieczarkowym, śmietaną lub cukrem.

Placki ziemniaczane z cebulą rumiane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczane z cebulą rumiane

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z cebulą rumiane
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce. Cebule obieramy i także ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy dodajemy dwa jajka, mąkę pszenną. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Smacznego
Placki ziemniaczane z cebulą rumiane
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach
Placki ziemniaczane z cebulą rumiane
Do masy dodajemy dwa jajka i mieszamy całość
Placki ziemniaczane z cebulą rumiane
Następnie dodajemy mąkę pszenną do masy.
Placki ziemniaczane z cebulą rumiane
Gotową masę na koniec doprawiamy solą i pieprzem