Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z dodatkiem
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce razem z obraną cebulą i obranymi ząbkami czosnku.
dodaj jajko,szczyptę gałki muszkatołowej,sól pieprz do smaku oraz przyprawę w płynie i przyprawę uniwersalną.
Wymieszaj wszystko dokładnie, dodaj mąkę, aby nadać masie odpowiednią konsystencję.
Wędliny pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym oleju. Wystudź i dodaj do masy ponownie wymieszaj.
Rozgrzej na patelni olej, nakładaj masę.
Smaż placki z obu stron na złoty brązowy kolor.
Placki smakują na ciepło jak i na zimno.
dodaj jajko,szczyptę gałki muszkatołowej,sól pieprz do smaku oraz przyprawę w płynie i przyprawę uniwersalną.
Wymieszaj wszystko dokładnie, dodaj mąkę, aby nadać masie odpowiednią konsystencję.
Wędliny pokrój w kostkę i podsmaż na gorącym oleju. Wystudź i dodaj do masy ponownie wymieszaj.
Rozgrzej na patelni olej, nakładaj masę.
Smaż placki z obu stron na złoty brązowy kolor.
Placki smakują na ciepło jak i na zimno.
Justi2401
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justi. Miło mi.;)
gusia1000