Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z jogurtem greckim
Na początku obieramy ziemniaki i cebulę i bardzo dokładnie je myjemy. Następnie trzemy na oczkach do placków ziemniaczanych wraz z 3 ząbkami czosnku.
Moja rada: nawet jeśli ktoś z Was nie lubi czosnku zapewniam że placki z nim zrobią się chrupiące i aromatyczne, w smaku go prawie nie czuć.
Gdy mamy ciasto już gotowe, przyprawiamy go vegeta i pieprzem, oraz dodajemy jajko i 1,5 łyżki mąki. Smażymy na oleju do uzyskania chrupkości i złotego koloru.
Moja rada: nawet jeśli ktoś z Was nie lubi czosnku zapewniam że placki z nim zrobią się chrupiące i aromatyczne, w smaku go prawie nie czuć.
Gdy mamy ciasto już gotowe, przyprawiamy go vegeta i pieprzem, oraz dodajemy jajko i 1,5 łyżki mąki. Smażymy na oleju do uzyskania chrupkości i złotego koloru.