Sposób przygotowania:
Mięso z sosem pomidorowym
Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, kulki jałowca oraz posiekaną cebulę.
Przyprawy wraz z cebulą zrumienić.
Do zrumienionej cebuli dodać mięso mielone, Mięso przysmażyć. Do mięsa z cebulą dodac słoiczek przecieru pomidorowego, lekko przesmażyć wraz z mięsem a następnie dolać szklankę wody. Dodać pozostałe przyprawy, czyli przeciśnięte ząbki czosnku. suszoną paprykę, oregano, listki bazylii, pieprz oraz sól.
Wszystko razem gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Przyprawy wraz z cebulą zrumienić.
Do zrumienionej cebuli dodać mięso mielone, Mięso przysmażyć. Do mięsa z cebulą dodac słoiczek przecieru pomidorowego, lekko przesmażyć wraz z mięsem a następnie dolać szklankę wody. Dodać pozostałe przyprawy, czyli przeciśnięte ząbki czosnku. suszoną paprykę, oregano, listki bazylii, pieprz oraz sól.
Wszystko razem gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.