Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

placki ziemniaczne- tosty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

może nie są zdrowe, ale za to pyszne:)

placki ziemniaczne- tosty

Składniki:

placki ziemniaczne- tosty

 

  • 1 op. mrożonych placków ziemniaczanych
  • 20 dag sera żółtego
  • ketchup
  • olej
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • koperek

Sposób przygotowania:

placki ziemniaczne- tosty
Olej rozgrzać i smażyć na nim placki z obu stron, aż będą miały złoty kolor. Na każdym z nich kłaść po dwa plasterki sera żółtego. Przykryć drugim plackiem i poczekać, aż ser się stopi. Koperek i natkę pietruszki posiekać. Gdy placki się już zarumienią, kłaść je na talerzu. Smarować ketchupem, posypywać koperkiem, pietruszką. Do tego można podawać różne surówki lub sałatki.