bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Placuszki bananowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Polecamy placki z bananów z cynamonem i migdałami

Placuszki bananowe

Składniki:

Placuszki bananowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki cukru
  • 2 szklanki maślanki
  • łyzeczka cynamonu
  • 3 sztuki bananów
  • szczypta soli
  • migdały płatki
  • jajko
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Placuszki bananowe
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajo zmiksować z mlekiem. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Banany rozgneisć, dodać do ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

Tagi:

jajko jajka