Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Placuszki budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fajny pomysł na szybki i niedrogi obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam goraco !!!

Placuszki budyniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki budyniowe

 

  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie budyniu o dowolnym smaku
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Placuszki budyniowe
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo wlewam mleko. Dodaję sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem budyniowym. Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nakładam niewielkie porcje ciasta. Smażę na rumiano z dwóch stron. Tłuszcz odsączam na papierowym ręczniku. Placuszki oprószam cukrem pudrem.
Placuszki budyniowe
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Placuszki budyniowe
Stopniowo wlewam mleko. Dodaję sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem budyniowym.
Placuszki budyniowe
Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nakładam niewielkie porcje ciasta. Smażę na rumiano z dwóch stron. Tłuszcz odsączam na papierowym ręczniku. Placuszki oprószam cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka