iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Placuszki drobiowe siekane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placuszki są chrupiące i bardzo smaczne, dobrze doprawione dzięki dodatkom ziołowym. Doskonałe na drugie śniadanie i kolację.

Placuszki drobiowe siekane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki drobiowe siekane

 

Sposób przygotowania:

Placuszki drobiowe siekane

Przygotowanie składników

Placuszki drobiowe siekane
Pieczarki muszą być dobrze wysmażone razem z cebulką.

Pieczarki kroimy na małe części, cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzane masło pieczarki i cebulę, smażymy kilka minut, solimy i pieprzymy.

Przygotowanie składników

Placuszki drobiowe siekane
Pierś powinna być pokrojona jak najdrobniej.

Pierś kroimy w drobną kostkę.

Przygotowanie składników

Placuszki drobiowe siekane
Zioła siekamy aby wydobyć z nich aromat.

Zioła siekamy bardzo drobno.

Mieszanie

Placuszki drobiowe siekane
Wszystkie składniki należy wymieszać dokładnie.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy przeciśniętym czosnek, sól, pieprz. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę.

Smażenie

Placuszki drobiowe siekane
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.

Na rozgrzany olej wykładamy porcje farszu i smażymy cienkie placuszki. Odsączamy na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu.