Sposób przygotowania:
Pyszne drobiowe placuszki
Filet z kurczaka oczyścić, opłukać, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Po osuszeniu pokroić w niewielką kostkę.
Przełożyć do miski, posypać przyprawami, dodać mąkę, majonez, jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Wymieszać.
Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
Rozgrzać patelnie z olejem.
Nakładać porcje ciasta i smażyć małe placuszki.
Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
Po osuszeniu pokroić w niewielką kostkę.
Przełożyć do miski, posypać przyprawami, dodać mąkę, majonez, jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Wymieszać.
Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
Rozgrzać patelnie z olejem.
Nakładać porcje ciasta i smażyć małe placuszki.
Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.
gusia1000