Sposób przygotowania:
Placuszki jaglane z jabłkiem
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy ją do miski.
Jabłka kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do kaszy.
Dodajemy również mąkę, cukier zwykły i waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Wbijamy jajka, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy po 1-2 łyżki ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy placuszki oprószone cukrem pudrem.
Z podanych składników wychodzi około 18-20 sztuk.
Jabłka kroimy w dość drobną kostkę i dodajemy do kaszy.
Dodajemy również mąkę, cukier zwykły i waniliowy oraz proszek do pieczenia.
Wbijamy jajka, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy po 1-2 łyżki ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.
Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy placuszki oprószone cukrem pudrem.
Z podanych składników wychodzi około 18-20 sztuk.