Sposób przygotowania:
Placuszki jaglane z kiwi
Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną, wybite jajko, kwaśną śmietanę i mieszamy. Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do miski i mieszamy.
Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i ponowne mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na małym ogniu placuszki z obu stron na złoty kolor.
Placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną, wybite jajko, kwaśną śmietanę i mieszamy. Kiwi obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do miski i mieszamy.
Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i ponowne mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na małym ogniu placuszki z obu stron na złoty kolor.
Placuszki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.