Sposób przygotowania:
Racuszki jaglane z jabłkami
Kaszę jaglaną wsypać do garnka, przepłukać dokładnie wodą, następnie zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości. Wystudzić. Do kaszy wbić jajka, dodać jogurt grecki, cukier waniliowy i mąkę pszenną. Wymieszać dokładnie łyżką na jednolitą masę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić w ósemki a następnie w plasterki. Wrzucić do masy i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię (z niewielką ilością oleju) kłaść łyżką masę na placki, smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Podawać posypane cukrem pudrem, z dodatkiem jogurtu greckiego (dodatkowo posypałam placuszki rodzynkami bo takie było życzenie córeczki :)
Dinah
Alex_M
ostatnio przemycam coraz więcej kaszy jaglanej w naszej diecie, poszukaj u mnie w księdze a może znajdziesz coś ciekawego dla swojej rodziny :)