Sposób przygotowania:
placuszki kukurydziane
W rondlu gotujemy 2szklanki wody,
wsypujac grysik i gotujemy mieszajac 10 min.
kukurydze mieszamy z grysikiem, żółtkami i startym serem.
Masę doprawiamy solą i pieprzem.
Na natłuszczoną blachę dużą łyżką nakładamy porcje masy , płaskie placuszki.
Piec 25 minut na złoty kolor w tem (200stopni)
Kefir mieszamy z jogurtem ,
Po upieczeniu placuszków polewamy je kefirem zmieszanym z jogurtem i posypujemy natką:D
wsypujac grysik i gotujemy mieszajac 10 min.
kukurydze mieszamy z grysikiem, żółtkami i startym serem.
Masę doprawiamy solą i pieprzem.
Na natłuszczoną blachę dużą łyżką nakładamy porcje masy , płaskie placuszki.
Piec 25 minut na złoty kolor w tem (200stopni)
Kefir mieszamy z jogurtem ,
Po upieczeniu placuszków polewamy je kefirem zmieszanym z jogurtem i posypujemy natką:D